Webbmaster • ingela.ostlund@gmail.com • 2011 •

Info

 

• Carl-Adolf Murray»

 

Filmen har visats i SVT

Nyårsafton 2012 SVT2 kl 18.00. Repriser 1:a jan SVT2 kl 10.45, 7:e jan 13.45.

 

Köp DVD!

Vill du köpa filmen på DVD? Beställ via e-post eller ring.  Skickas inom några dagar.

Mailadress:

ingela.ostlund@gmail.com

 

 

LIVET SOM GÅVA

minnesglimtar ur ett sekel

                   

Carl-Adolf Murray avliden

Den 10 juli 2014 avled Carl-Adolf Murray, 101 år gammal. Han somnade in stilla på Ovansjögården där han tillbringade sina sista år. 25 juli begravdes han i Ovansjö kyrka.

 

Se SVT: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/carl-adolf-murray-ar-dod

 

Carl-Adolf Murray engagerade sig under flera decennier i Gästrikland och Hälsinglands kulturhistoria. Han producerade många utställningar och höll föredragskvällar i det Gamla Stenhuset i Gästrike Hammarby. Få personer oavsett ålder kunde mäta sig med hans energi och engagemang. Livet som gåva är film om Carl-Adolf Murray och hans liv, en film med glimtar ur 1900-talets historia, en film om en ödmjuk man med stor livsglädje och en stark gudstro. Men den som trodde att detta är en film om en man som levde på sina minnen har fel, i filmen får ni möta en man som i högsta grad levde i nuet och sprid glädje till medmänniskor.

 

SVT visade filmen på Nyårsafton!

17 augusti 2011 hade Stiftelsen Gamla Stenhuset premiärvisning på filmen.

Den visades under nyåret 2012/2013 i SVT 2. 

 

Är ni en grupp som vill se filmen?

Lagen om upphovsrätt skyddar oss som gjort filmen så att vi får betalt för vårt arbete. Det innebär att ni behöver tillstånd för offentlig visning, det vill säga om ni arrangerar en visning utanför hemmet. Vi skickar en DVD eller Blue-ray (HD-kvalitet)gratis, och efter visningen retuneras denna. Vi kan även ge er en digital fil. Kostnaden vid visning är 50:-/person. Ni betalar alltså för det antal som ser filmen. Betalning sker i efterskott. Skulle ni visa den offentligt med en DVD köpt av oss har vi rätt att begära ersättning för filmvisningen i efterskott med ovanstående belopp.

 

Köp en DVD

Det finns ett fåtal filmer kvar.

DVD säljs endast för privat bruk, Pris: 200 kr plus porto. Skicka namn och adress med post, e-post eller ring, så skickar vi filmen med inbetalningskort till plusgiro/bankgiro. Telefon 076-8166087, ingela.ostlund@gmail.com

 

Filmen är en samproduktion mellan Stiftelsen Gamla Stenhuset i Gästrike Hammarby och Nadino Media. Bakom filmen står TV-producenten och journalisten Ingela Östlund från

Gävle och fotografen Roland Johansson från Storvik (Ljudofix). I nästan tre år (2008-2011) följde teamet Carl-Adolf i vardagen, på hans uppdrag, resor och möten med människor.  Det har resulterat i en film på 72 minuter. Den film som visats i SVT är kortad till 58 min. DVD:n är 72 min lång.

 

 

 

 

 

 

Länkar till artiklar och TV-inslag om filmen.

 

17 augusti 2011

Inslag i SVT Gävledala

TV-producenten Ingela Östlund intervjuas inför filmpremiären.

 

18 augusti 2011

Recension i Arbetarbladet

 

31 augusti 2011

Recension av  kulturredaktör Gunilla Kindstrand i Gefle Dagblad.